2015. április 13., hétfő

Túró guru

Hozzávalók:
1. réteg: 50 dkg túró, 3-4 ek tejföl, cukor ízlés szerint, citromkivonat
3. réteg:15 dkg cukor, 2,5 dl tejszín
2. réteg:15 dkg étcsoki, 2,5 dl tejszín

Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és annyi tejfölt, hogy krémes legyen, de ne túl folyós. Ezt a krémet poharakba, fagyis kehelybe adagoljuk. Nekem 6 kisadag lett
A cukrot karamellizáljuk, ha elolvad a cukor és szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt. A cukor visszakeményedik, de addig kavargatjuk lassú tűzön, amíg a karamella elolvad benne, ez elég lassú folyamat. Ha kicsit kihűlt, óvatosan a túrós krémre rétegezzük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejszínt, ha kihűlt rákanalazzuk a karamellás krémre.
A tetejét durvára tört mogyoróval díszítjük.

4-5 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a karamellás és a csokis réteg megszilárduljon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése