Hozzávalók:
1.
réteg: 50 dkg túró, 3-4 ek tejföl, cukor ízlés szerint, citromkivonat
3. réteg:15 dkg
cukor, 2,5 dl tejszín
2. réteg:15 dkg
étcsoki, 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A túrót villával
összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és annyi tejfölt, hogy krémes legyen, de
ne túl folyós. Ezt a krémet poharakba, fagyis kehelybe adagoljuk. Nekem 6
kisadag lett
A cukrot
karamellizáljuk, ha elolvad a cukor és szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a
tejszínt. A cukor visszakeményedik, de addig kavargatjuk lassú tűzön, amíg a
karamella elolvad benne, ez elég lassú folyamat. Ha kicsit kihűlt, óvatosan a
túrós krémre rétegezzük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejszínt, ha
kihűlt rákanalazzuk a karamellás krémre.
A tetejét durvára tört mogyoróval díszítjük.
4-5 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a
karamellás és a csokis réteg megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése