Hozzávalók: kb. 60 dkg háztartási keksz, 3 nagy doboz tejföl, 4 csomag vaníliás cukor, 6 ek porcukor, 2 csomag tortazselé, 2 dl málnaszörp.
Elkészítés: Egy közepes méretű tepsi, vagy tál (én a nagy jénai fedelében csináltam) aljára rakunk egy sor kekszet.
Egy nagy tejfölt kikeverünk 4 csomag vaníliás cukorral és 2 ek porcukorral, óvatosan rákanalazzuk a kekszre nehogy azok szétcsússzanak, és szépen egyenletesen elkenjük rajta.
Egy nagy tejfölt kikeverünk 4 csomag vaníliás cukorral és 2 ek porcukorral, óvatosan rákanalazzuk a kekszre nehogy azok szétcsússzanak, és szépen egyenletesen elkenjük rajta.
Ismét egy sor keksz következik.
Ezután a nagy tejfölt egy kis málnaszörppel keverjünk ki, pár kortynyi elég, ha nem elég édes ehhez is rakhatunk porcukort. Majd ezt is rátesszük a keksz tetejére.
Megint egy réteg keksz, majd nagy tejföl 4 ek porcukorral, és ezt is rákenjük a kekszre.
Jön az utolsó réteg keksz, ez a teteje. Erre kerül rá a tortazselé, amit a tasakon lévő leírás szerint készítünk el, szükséges víz egy részét szörppel helyettesítjük.
Elkészült a zselé, ráöntjük a kekszre, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
Ezután a nagy tejfölt egy kis málnaszörppel keverjünk ki, pár kortynyi elég, ha nem elég édes ehhez is rakhatunk porcukort. Majd ezt is rátesszük a keksz tetejére.
Megint egy réteg keksz, majd nagy tejföl 4 ek porcukorral, és ezt is rákenjük a kekszre.
Jön az utolsó réteg keksz, ez a teteje. Erre kerül rá a tortazselé, amit a tasakon lévő leírás szerint készítünk el, szükséges víz egy részét szörppel helyettesítjük.
Elkészült a zselé, ráöntjük a kekszre, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése