2014. november 29., szombat

Hólabda


A tésztához: 40 dkg porcukor. 8 evőkanál forró víz, 8 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó
A krémhez: 1/2 l tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére tortabevonóból mázat készítünk.


ui.: Én nem tudom rendesen ketté vágni a piskóta lapot, ezért inkább két kisebb piskótát sütök, kitartás a ragasztáshoz :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése