A tésztához:
40 dkg porcukor. 8 evőkanál forró víz, 8 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a
tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros
masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.
Zsírozott tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a
porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy
fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel
összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A
tetejére tortabevonóból mázat készítünk.
ui.: Én nem tudom rendesen ketté vágni a piskóta lapot, ezért inkább két kisebb piskótát sütök, kitartás a ragasztáshoz :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése